неділю, 5 березня 2023 р.

Богослужіння єпископа Варсонофія в неділю Торжества Православ"я.


 05  березня 2023 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква вшановує Торжество Православ’я. Встановлення цього свята пов’язано з подіями Константинопольського собору 843 року, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.

На згадку про цю важливу для християнського світу подію, щорічно в першу неділю Великого посту, Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування та перемогу над усіма єресями, які існували з самого початку християнства.
Цього дня єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського очолив Божественну літургію свт. Василія Великого. Його Преосвященству співслужили : благочинний храму прот.Ігор Войтович та диякони Ігор і Зіновій Терлецькі та Іван Кенез.
За літургією була виголошена молитва за Україну, а також прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців.По завершенні Божественної літургії був відслужений молебень неділі Торжества Православ’я, який включає в себе читання «Символа віри», виголошення «Вічної пам’яті» усім захисникам Православ’я, проголошення «Многоліття» та піднесення молитов за Церкву.По завершенню молебня архіпастир звернувся до вірних з повчальним словом в якому закликав вірних твердо триматися Православної віри.
 
Прес-служба Закарпатської єпархії Української Православної Церкви ( ПЦУ).

































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: