суботу, 18 лютого 2023 р.

Вітання єпископу Ужгородському і Закарпатському Варсонофію з Днем тезоіменитства від духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ

 


Дорогий наш Владико!
В цей святковий день прийміть від нас щирі привітання та добрі побажання! В день Вашого Ангела, який невпинно молиться за Вас перед Престолом Божим ми долучаємось до ангельської молитви ,звершуючи в цьому прекрасному соборі Божественну літургію!
Дозволимо собі сьогодні звернутись до історії , адже кажуть , що вона добрий вчитель ! У липні 1923 року у Києві, у Восьмій друкарні Державного тресту "Київ - Друк" були видані п'ять тисяч примірників служебника Всеношної Служби Божої. Служебник починався такою передмовою:
"Для слави Святої Єдиносущної Животворчої i Нероздільної Тройці, на користь Святої Української Православної Автокефальної Церкви Всеукраїнська Православна Церковна Рада випускає в світ цю набожну книгу під назвою „Всенощна служба Божа".
Побожний священнику! Коли маєш правити вечерню, утреню, чи всеношну, зосібна, коли ти їх не добре ще знаєш, уважно, перш за все, прочитай порядок її відправи - і не тілько прочитай, а і сам без людей пророби, як кадити, як кланятися образам і людям, як, і коли, і де стати, як виголошувати, щоб ти явився перед людьми готовий і свідомий в Божих службах, щоб не принижав перед людьми свого сану і авторитету українського пастиря.
Дивись же за собою, щоб не зблазняв ти людей своїм невмінням і необачністю. Пильнуй за собою, щоб не ображав ти й Бога своєю байдужістю та недбальством. Працюй же над собою, навчайся і дбай, щоб своею свідомістю, певністю в відправі служби Божої, щирістю та молитовним настроем душі ти і вірних своїх парахвіян задовольняв і достойно вславляв Господа Бога в Тройці славного Отця і Сина і Св. Духа. Амінь."
Це не просто слова , які ми почули сьогодні – це Ваше ставлення до служби , до пастиря церкви , це те що показуєте всім нам найперше власним прикладом. Просите нас відповідати саме цьому сторічному еталону!Ви навчаєте - що молитва має силу! Це надпотужна зброя !
В ці дні з особливою силою звучить Ваша молитва як капелана та небайдужої людини за Україну, за воїнів, за перемогу і мир. Повномасштабна війна, яку розгорнула Росія проти українського народу, показала всьому світові, що ми – незламні. Запорукою цьому є наші повсякчасні молитви до Бога, у Якого просимо благословення, мудрості та стійкості духу
Від щирого серця бажаємо Вам, дорогий Владико, міцного здоров’я, безкрайньої любові та милості Божої. Нехай милосердний Господь допомагає Вам у всіх архіпастирських справах, що Ви розпочали і проводите.
Нехай святий Ваш покровитель і заступник перед престолом «Царя царюючих і Господа господствующих» (1 Тим. 6:15) – Варсонофій Великий, посилає мудрість, міцність у вірі та укріпляє у Вашій архіпастирській любові, до своїх вірних чад.
Приклад непохитної вірності Христу цього славного святого нехай завжди зміцнює Вас у несінні архіпастирського служіння. Милостивий Спаситель, заступництвом святого, нехай збереже Вас в міцності душевних і тілесних сил на довгі роки, посилаючи Свою рясну допомогу в трудах на благо Церкви Христової.
Від усієї душі бажаємо, щоб Всемилостивий Господь благословив Вам і надалі залишатись тим спадкоємцем апостолів, який не шкодуючи своїх сил, через щоденне самовіддане служіння Богу допомагає вірним чадам Святої Церкви побачити живий образ Христа та відшукати вірну дорогу до Небесного Отця.
Многії Вам і благії літа!

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: