четвер, 27 жовтня 2022 р.

Священники Закарпатської єпархії ПЦУ звершили Чин похорону військового Олега Пишного.

 


27 жовтня 2022 року Ужгород попрощався зі ще одним загиблим захисником України – молодшим сержантом Олегом Пишним.
Олег Анатолійович Пишний народився 12 жовтня 1981 року у Світловодську. Відомий спортсмен, тренер із боксу Світловодської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1, президент Світловодської міської федерації боксу.
Із перших днів війни добровольцем пішов на фронт і мужньо стояв на полі битви, захищаючи українську землю від російських окупантів.
Служив розвідником-кулеметником другого розвідувального відділення розвідувального взводу механізованого батальйону військової частини А0342.
Його життя обірвалося 24 жовтня – загинув під час виконання бойового завдання, отримавши тяжкі поранення.
Знайомі та друзі згадують полеглого захисника як вірного товариша, завжди готового прийти на допомогу, порядну, справедливу та добру людину, яка всім серцем вболівала за розвиток спорту і майбутнє України, була взірцем для молодого покоління.
Віддати шану полеглому воїну прийшли містяни, рідні та друзі Олега Пишного, представники влади – міський голова Богдан Андріїв та секретар міської ради Арсен Мелкумян, начальник Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, військовослужбовці.
Чин похорону відбувся на набережній Незалежності біля монумента «Свіча пам’яті», який звершили священники Закарпатської єпархії ПЦУ на чолі з секретарем єпархіального управління прот.Сергієм Ємцем, після чого траурна процесія пройшла центром міста.
Поховали Героя на Пагорбі Слави поряд з іншими захисниками, які повернулися додому на щиті.
У загиблого воїна залишилися дружина та син.
Вічна пам’ять Герою!
 
Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ. 












Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: