вівторок, 19 липня 2022 р.

Закарпатська єпархія ПЦУ вітає єпископа Варсонофія з Днем народження.

 


Ваше Преосвященство, владика Варсонофій! 
 
Сьогодні ми щиро вітаємо Вас з нагоди Дня Народження!
Сотворитель Всього світу , який часи і роки в Своїй владі тримає, благословив ласкою Своєю Ваш прихід у створений Ним світ! «Слово Христове оселилося у Вас щедро, з усякою премудрістю» (Кол.3,16), відтак Господь Промислом Своїм всеблагим доручив Вам проповідувати Слово, служити Йому і вести дорогою спасіння довірену Ним боголюбиву паству.
Стояти на шляху служіння Церкви, несучи послух єпархіального архієрея, без сумніву − важко. В призмі такого служіння Ваша особистість є взірцем духовності та моральності як для вірян так суспільства зокрема. Отже, у Вас є не стільки обсяг певних повноважень, скільки обов’язків та відповідальності. Ваша посада більше змушує бути Вас слугою, аніж посадовцем… І з цим Ви справляєтеся.
Щодня, життя для Вас є різноманітним. Ваш день розпочинається тихою, невидимою для людського ока молитвою чернечого послуху, потім служіння на благо єпархії і далі ще багато справ. Ви, маючи багато талантів і мудрості, швидко і легко увійшли в церковний ритм і життя нашої рідної Української церкви. За період Вашого служіння в Закарпатській єпархії, в Вашому лиці ми бачимо щодня людину, яка відверто, щиро, жертовно віддає себе служінню Тому, Хто покликав Вас бути Його вірним служителем.
В своєму серці завжди зберігайте Бога, адже все, що нам потрібно для щастя, це впевненість в тому, що нас розуміють! А Господь Бог нас розуміє, любить і береже від бід! І нехай ваше життя буде сповнене милістю Божою і блаженним світлом! Віра в Бога зігріває ваше серце, любов Всевишнього вас окриляє, надія нехай вас ніколи не покидає!
Сьогодні, коли Ви дякуєте Богові за дар свого життя, Ваша подячна молитва не лунає тихим сольним голосом, а єднається з величезним хором молільників, які також дякують Богові за Вас, та вимолюють Вам щедрих Божих дарів. Слова людської мови, навіть найбільш вишукані та поетичні, неспроможні виразити всієї глибини міжлюдських відносин. Тому й ми, вітаючи Вас, не намагатимемося це зробити. Ми просто, разом із Вами, підносимо серця до небес, щоби дякувати Богові, і єднаючись із Вами у молитві, висловлюємо свою любов і відданість Вам.
Преосвященний Владико! Сердечно вітаємо Вас, і бажаємо, щоби Господь підтримував Вас у важкі хвилини, та дарував Вам наснаги і сил, щастя і здоров’я, успіхів і многих літ!
 
Від імені духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ- протоієрей Сергій Ємець - Секретар Закарпатської єпархії ПЦУ.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: