четвер, 12 травня 2022 р.

Престольне свято єпархіального храму прп.Амфілохія Почаївського ПЦУ м.Ужгород.

 


12 травня 2022 року, в день пам`яті преподбного Амфілохія Почаївського,  єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив Божественну літургію свт. Іоана Золотоустого в день престольного свята єпархіального храму прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород.

Спільно з правлячим архієреєм  служив єпископ Ужгородський і Хутський Кирил, протоієрей Василь Осадчук - представник Мукачісько-Карпатської єпархії ПЦУ; секретар Закарпатської єпархії протоієрей Сергій Ємець; благочинний єпархії -протоієрей Михаїл Ягнюк, Ужгородський благочинний протоієрей Андрій Валько; Мукачівський благочинний протоієрей Віктор Худяк; та духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ.

Під час Літургії підносилась молитва за Українське військо, та його перемогу над російським окупантом, за лікарів та волонтерів, мирних жителів, які потерпають від московської окупації, та про припинення війни в Україні.

Після Літургії та хресної ходи навколо храму Архіпастирі звернулися до вірян з проповіддю. Також єпископ Варсонофій привітав парафіян з Престольним святом храму та подякував Владиці Кирилу, отцю Василю Осадчуку та духовенству за спільне богослужіння.

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).














































































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: