вівторок, 19 квітня 2022 р.

Соборна молитва духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ.


19 квітня 2022 року, в Великий вівторок керуючий Закарпатською єпархією Преосвященнійший єпископ Варсонофій ( Руднік) звершив Божественну Літургію Ранішосвячених Дарів у  єпархіальному храмі на честь прп.Амфілохія Почаївського м.Ужгород. Його Преосвященству співслужили єпархіальні священики.Перед Літургією відбулась сповідь духовенства .
Під час відправи було вознесено посиленні прохання за українських воїнів, владу і боголюбивий народ наш. Також Архіпастир виголосив молитву за перемогу України над агресором.
Наприкінці богослужіння єпископ Ужгорода  і регіону звернувся до усіх з повчальним словом проповіді та закликав на усіх Боже благословення.Після Літургії відбулись єпархіальні збори, а також духовенство оглянули хід будівництва кафедрального собору та адмінбудинку  єпархіального управління.У Великий вівторок, Церква згадує проповідь Спасителя у Єрусалимському храмі. Це повчання стосувалось останніх днів буття видимого світу. Тому Ісус Христос розповідає про ознаки кінця світу, та виголошує декілька притч есхатологічного спрямування: про воскресіння мертвих, про Страшний суд і кінець світу, притчі про десять дів і таланти. Богослужіння та історія цього дня закликають усіх нас дбати про своє спасіння вже сьогодні, якщо ми чимось згрішили, то обов’язково необхідно покаятись, і не відкладати таку можливість на завтра.
 
Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ. 
 






















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: