неділю, 19 грудня 2021 р.

Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій очолив богослужіння в день свята Миколая Чудотворця.

 


19 грудня 2021 року,в неділю 26-ту після П"ятидесятниці, Православна Церква молитовно вшановувала день пам'яті святого святителя Миколая чудотворця, архієпископа Мир Лікійських. В цей день єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій в єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород звершив Божественну літургію.Його Преосвященству співслужив клірик храму протоієрей Ігор Войтович.

Під час Літургії підносилась молитва про припинення епідемії, а також особливі прохання про Українських воїнів та  справедливий мир для України і припинення війни на Донбасі

Після відпусту Єпископ Варсонофій виголосив повчальну проповідь про милосердя та велику любов до Бога і ближніх Святителя Миколая Чудотворця.

На завершення Архієрей привітав присутніх зі святом, а найменші прихожани возвеличили святого Миколая віршиками та піснями, після чого єпископ Варсонофій вручив кожному присутньому на Богослужінні солодкі подарунки.

Нагадуємо: у єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород (вул. Станційна,16а), зберігається ікона з часткою нетлінних мощів святителя Миколая Чудотворця.

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).












































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: