вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Благочинний Мукачівського благочиння очолив панахиду за спочилим прикордонником в чергову річницю його смерті.

 


12 жовтня 2021 року - 7 річниця смерті прикордонника Роберта Кіса.У 2014 році, після нападу Росії на Україну, мукачівець Роберт Кіс добровільно пішов служити до лав Держприкордонслужби. Вже невдовзі прикордонник у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури вибув боронити східний кордон України.
Підрозділ розташовувався в місті Новогродівка Донецької області. 10 жовтня 2014 року персонал розвідувальних груп ОБПК, повертався з занять, які проходили у селищі Велика Новосілка.
У районі селища Оленівка Мар’їнського району Донецької області колона потрапила в засідку та була обстріляна проросійськими бойовиками. Роберт не розгубився, відкрив вогонь у відповідь. У перестрілці його двічі поранили, одна куля зайшла в стегно, друга відрикошетила від бронежилета та увійшла в живіт. Пораненого прикордонника відвезли в лікарню в місто Волноваха, де лікарі в реанімаційному відділенні два дні намагалися врятувати йому життя.
Поховали Роберта Кіса на Алеї слави Центрального кладовища міста Мукачево, куди сьогодні з квітами та лампадками прийшли віддати шану Герою прикордонники Мукачівського загону. З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, благочинний Мукачівського благочиння -  військовий капелан протоієрей Віктор Худяк очолив поминальну літію за полеглим воїном.

Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ.




Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: