четвер, 28 жовтня 2021 р.

УЖГОРОД. Духовенство Закарпатської єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди 77-ї річниці визволення України та Закарпаття від фашиськиї загарбників.


28 жовтня 2021 року, ми відзначаємо 77-у річницю визволення України та Закарпаття від нацистських окупантів під час Другої світової війни.

Цього дня 1944 року було вигнано війська Німеччини та її союзників за межі сучасної території нашої держави. Військові звільняли рідний край, місто за містом, заради мирного неба, заради кожного українця.

Вшановуючи героїв, поклали квіти до пам’ятників «Україна – визволителям» на українсько-словацькому кордоні, «Добровольцям Закарпаття - учасникам другої світової війни» й на Пагорбі Слави разом із головою облради Олексієм Петровим, міським головою Богданом Андрієвим, ветеранами, військовослужбовцями, представниками дипломатичних установ та інших.

Вічна пам’ять полеглим воїнам у боях проти ворога. Низький уклін за безсмертний подвиг та героїзм. 

Урочистості з нагоди 77-ї річниці визволення України та Закарпаття від фашистських загарбників відбулися сьогодні в Ужгороді.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, керівники правоохоронних та контролюючих органів, представники ветеранських організацій, військовослужбовці поклали квіти до монументу «Україна – визволителям», що біля українсько-словацького кордону.

Вінки та букети квітів поклали також до монументу «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни» біля готелю «Закарпаття» та до Вічного вогню на Пагорбі Слави.

З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Варсонофія (Руднік), участь в даному заході взяв секретар Закарпатської єпархії протоієрей Сергій Ємець та духовенство Ужгородського благочиння Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Як відомо, з 2009 року для вшанування пам'яті про героїчну участь українського народу в Другій світовій війні за указом Президента 28 жовтня відзначається як День визволення України від фашистських загарбників.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).









Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: