суботу, 11 вересня 2021 р.

Вітання єпископа Варсонофія з 1128-ю річницею м.Ужгород.

 


Вельмишановний пане міський голово,шановні депутати Ужгородської міської ради та жителі нашого славного міста !

Від імені Закарпатської єпархії Православної Церкви України, та від себе особисто, від усього серця, яке сповнене гордості за наше місто і поваги до вас, – вітаю усіх з 1128-ю річницею міста над Ужем!
У житті кожного з нас є багато свят, як особистих, так і офіційних, але є свята, які займають окреме місце в наших серцях. Без сумніву, одним із таких є День рідного міста. Він об’єднує всіх, кому дорогий славетний Ужгород, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією. У такий день ми всі відчуваємо себе частинкою великої родини.
Ужгородська земля пам’ятає багато цікавих, емоційних, радісних і сумних моментів, вона ввібрала у себе неповторну енергетику всіх тих людей, які жили тут раніше та які живуть зараз. Ми з вами разом творимо сучасну історію нашого міста, примножуємо його добробут і культурну спадщину.
У ці непрості для нашої Держави часи нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки і погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаних цілей.
Бажаю, щоб з кожним роком наша Мала Батьківщина розквітала і ставала гарнішою, щоб краще жилося її мешканцям, щоб ми ставали толерантнішими, добрішими і милосерднішими один до одного, щоб свято іменин міста над Ужем завжди єднало і гуртувало нас в одну велику Ужгородську родину.
Від імені великої громади Помісної Православної Церкви України на Закарпатті, всечесного духовенства, та від себе особисто, хочу висловити подяку міському голові Богдану Андріїву, депутатам Ужгородської міської ради та працівникам її виконавчого комітету за справедливе прийняте рішення та надану можливість нам побудувати величний кафедральний собор та будинок єпархіального управління в Ужгороді. Таку можливість ми чекали понад двадцять років. Сьогодні, завдяки вашому толерантному ставленню до потреб релігійних конфесій міста над Ужем, ми проводимо будівельні роботи, яких так довго чекали.
Дорогі браття та сестри ! Тож нехай у місті панує суспільна злагода, взаємна повага та довіра, а в кожному домі – родинний затишок, мир, любов та достаток. Зичу всім жителям міста Божого благословення, щастя та благополуччя. Нехай же зростає та процвітає наш улюблений Ужгород .
Прикликаю на Вас усіх Боже благословення !
З повагою-
+ Варсонофій ( Руднік)
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Православної Церкви України
м.Ужгород
10-12.09.2021 р.



Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: