неділю, 29 серпня 2021 р.

УЖГОРОД. Духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ взяли участь в мітингу -реквіємі на Пагорбі Слави.

 


На ужгородському Пагорбі Слави, сьогодні 29 серпня 2021 року, у День пам'яті захисників України, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави,- відбувся мітинг-реквієм. Це данина пам'яті, шані й звитязі тих Героїв, котрі сім років тому в ці дні потрапили в оточення під Іловайськом... Там горіла земля, там обвуглилися соняшники на полях… І нині вони стали символами тих сумних і звитяжних днів…З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія ( Рудніка) участь в даному заході прийняли духовенство Закарпатської єпархії ПЦУ на чолі з капеланом-протоієреєм Ігорем Войтовичом.

У меморіальному заході також  узяли участь керівники Закарпаття та Ужгорода, учасники бойових дій на Сході, рідні загиблих, представники правоохоронних та силових структур, волонтери, громадськість, молодь. Перед присутніми  виступили голова облдержадміністрації Анатолій Полосков; мати загиблого ужгородця Андрія Палая Катерина Ключкович; учасник бойових дій, голова правління Спілки учасників бойових дій "Об'єднані війною" Микола Марчишак.
О 10-ій годині, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшанували пам'ять усіх загиблих. 
Після виконання Державного Гімну України до могил бійців поклали квіти. Гурт "Рокаш" виконав українську народну пісню "Чорна гора неорана", солісти обласної філармонії виконали сумні мелодії.
Додамо: День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за Незалежність, започатковано у 2019 році для гідного вшанування.  пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які полягли в боротьбі за нашу землю, суверенітет і територіальну цілісність української держави, увічнення їхнього героїзму та як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію… Час минає, але подвиг Героїв збережеться  в пам'яті сучасників і наступних поколінь назавжди!.. 

Прес-служба Закарпатської єпархії ПЦУ.














Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: