неділю, 9 травня 2021 р.

Антипасха. Богослужіння єпископа Варсонофія в 2-гу неділю після Пасхи.

9 травня 2021 року, в день Антипасхи, 2-гу неділю після Пасхи, ап.Фоми, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив святкову Божествену літургію святителя Іоана Золотоустого в єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород.

Його Преосвященмтву співслужив клірик храму ієрей Роман Цап. 

В цей день згадується явлення Воскреслого Христа апостолам, в тому числі і Фомі, який торкнувшись ран Господа, переконався у Його Воскресінні. Тому неділя і названа Фоминою. Служба в цей день закликає пробудитись від гріховного сну, повернутись до Сонця Правди – Христа, укріпити свою віру і разом з апостолом Фомою радісно вигукнути: "Господь мій і Бог мій".

Під час Богослужіння священством були підесені молитви за Україну та її військо, за припинення війни на сході нашої Держави.

За місцевою традицією у неділю Антипасхи після Літургії роздроблюється артос і роздається вірним. Після проповіді єпископ Варсонофій  прочитав молитву на роздроблення артоса, після якої паламарі  роздробили пасхальний хліб і роздали вірним. 

За поданням командування 128-ї ОГШБр Закарпаття, єпископ Варсонофій, з нагоди минулого Дня піхоти, нагородив ряд військовослужбовців Благословенними архієрейськими грамотами.

Також цього дня єпископ Варсонофій привітав іподиякона Івана Кенеза з Днем народження.

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).
























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: