пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

Мукачівський благочинний взяв участь в робочій нараді із представниками релігійних громад району.

1 квітня 2021, в Мукачівській районній державній адміністрації в. о. голови РДА Ольгою Бриль проведено робочу нараду із представниками релігійних громад району та представниками працівників патрульної поліції району щодо проведення богослужінь під час карантину.

З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія в нараді взяв участь Мукачіський благочинний прот. Віктор Худяк.

Так, сьогодні, обговорено питання щодо запобіжних дій задля попередження поширення коронавірусу в релігійних організаціях району та серед вірян. Голова районної державної адміністрації Ольга Бриль інформувала присутніх священослужителів різних релігійних конфесій про важливість дотримання стандартних рекомендацій ВООЗ та МОЗ України для громадськості щодо зменшення впливу і передачі вірусу COVID-19, про заходи по зниженню ризику захворювання коронавірусом. Звернено увагу на вирішення питання щодо недопущення скупчення громадян в церковних храмах. Так, було обговорено можливість проведення богослужінь методом он-лайн та на свіжому повітрі.

Не оминули увагою і питання використання дизенфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту під час проведення релігійних обрядів.

Також, Ольга Анатоліївна, в. о. голови районної державної адміністрації, порадила присутнім священослужителям проводити розширену інформаційну кампанію щодо протидії та попередження коронавірусу серед вірян.

За підсумками наради, представникам духовенства роздано відповідні доручення та рекомендації

Пресслужба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: