суботу, 20 лютого 2021 р.

Закарпатська єпархія ПЦУ вшанувала пам`ять Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні, 20 лютого 2021 року, на площі Героїв Майдану м. Мукачево, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, Мукачівський благочинний прот. Віктор Худяк, та прот. Сергій Потюк настоятель Свято-Успенського храму м. Мукачево, взяли участь у вшануванні пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Учасник Революції Гідності, директор Центру Громадськості та національних культур, член виконавчого комітету Мукачівської міської ради Олександр Галай у своєму виступі перед присутніми підкреслив, що серед мільйонів наших громадян, які відстоювали право українського народу на краще життя були мукачівці та закарпатці.  «Ще багато залишилося зробити, щоб втілити у життя ідеали Революції Гідності і кожен з нас повинен докласти максимум зусиль, щоб це стало дійсністю», - підкреслив він і запросив присутніх вшанувати пам`ять полеглих Героїв хвилиною мовчання. 

Духовенство єпархії разом з присутніми вшанували молитвою пам'ять Героїв Небесної Сотні, та молилися за мир та злагоду в Україні.

Від Мукачівської міської ради та її виконавчого комітету, від громадськості міста до пам`ятного знаку були покладені квіти та запалені лампадки.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: