понеділок, 12 жовтня 2020 р.

В Закарпатській єпархії ПЦУ вшанували пам'ять загиблого воїна Роберта Кіса.

 12 жовтня 2020 року в 6-ту річницю смерті прикордонника Роберта Кіса, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, військовий капелан протоієрей Віктор Худяк, відслужив разом з кліриком МГКЄ прот. Олегом заупокійну літію за спочилим Героєм.

24-річний воїн без вагань став на захист своєї Країни, коли на її землю прийшов ворог.

Залишивши вдома дружину з двомісячним немовлям на руках та маму, Роберт разом зі своїми побратимами вирушив на схід України, у зону проведення антитерористичної операції.
У жовтні 2014 року в районі смт Новотроїцьке Донецької області, під час руху колони Держприкордонслужби терористами було здійснено обстріл. Роберт Кіс отримав тоді поранення, в результаті яких, через два дні помер у реанімаційному відділенні центральної районної лікарні Волновахи.

Сьогодні на могилі Героя завжди живі квіти, серед яких статуетка янгола, що молиться. Янгола через руйнування крил неодноразово замінювали. Не знати, хто й навіщо щоразу відтинає крила янголу, але є у цьому якийсь страшний символізм підлого вторгнення на чужу територію та безжалісного нищення чужих мрій та сподівань.

Прикордонники Мукачівського та Чопського прикордонних загонів відвідали могилу Роберта Кіса та вшанували пам’ять свого побратима.

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: