четвер, 13 серпня 2020 р.

Слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія на Початок Успенського посту.

Улюблені в Господі всечесні пастирі, дорогі браття і сестри - жителі Закарпаття.  

Господь наш Ісус Христос благословив нас увійти в Успенський піст.


Настає чудовий, благодатний час - час Успенського посту. Господь нам щороку дає можливість зосередитися на своєму внутрішньому житті, готуючи нас до тих чи інших подій в житті Церкви. І зараз, коли ми готуємося до зустрічі великого свята Успіння Пресвятої Богородиці, ми по-особливому дивимося саме на цей шлях, на цей відрізок, який Церква пропонує сьогодні нашому християнському життя. Піст - це такий час, коли свідомо чи несвідомо людина намагається відволіктися від суєтного мирського життя і зосередитися на вищому, духовному, небесному.

Успенський піст - це не просто період суворого утримання від їжі, але перш за все - це підготовка до  свята Успіння Пресвятої, Пречистої Матері нашої Богородиці. У дні Успенського посту потрібно більше уваги приділяти головному - посиленій молитві, здійсненню добрих справ, єднанню з Богом через молитву.

І цей піст, що дається нам Матір'ю Церквою, як раз і нагадує нам про те, щоб ми, наближаючись до вічності, думали про ту велику рятівницю роду людського, якою є Пресвята Богородиця. Пам'ятали, що саме вона покриває нас від всякого зла, що саме вона молиться за нас перед Господом і благає свого Сина, нашого Бога за всі наші немочі і наші гріхи.

Будемо ж прагнути пройти піст з твердою надією на допомогу Господа, на милість Ісуса Христа і заступництво Пресвятої Владичиці Богородиці. Будемо просити Господа щоб він дарував мир Українській державі та єдність Помісній Православній Церкві України. Але, звертаючись до світу, через піст стараймося здобути нехай маленьку, нехай незначну, але перемогу в реальній духовної боротьби, яку ми всі ведемо зі своїми гріхами.

Боже благословення нехай буде з вами. Нехай дарує Господь народові нашому і кожному з нас мир і щасливе життя. Цариця Небесна нехай покриє всіх нас чесним своїм омофором.


З любов'ю у Христі,

+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
13.08.2020р.
м.Мукачево.


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: