пʼятницю, 22 травня 2020 р.

ВАЖЛИВО! Звернення до священнослужителів та вірників Закарпатської єпархії ПЦУ.

Дорогі брати і сестри, ми всі чекали на той момент, коли знову матимемо змогу спільно збиратися за богослужіннями у наших храмах. Адже для нас, християн, важливо особисто брати участь у Божественній літургії, причаститися Святих Христових Таїн. 

Увесь час карантинних заходів Православна Церква України дотримувалась обмежень, розділяючи цей тягар з усім українським суспільством. Для кожного із нас це також було і можливістю розбудувати свою домашню Церкву, більше та сумлінніше молитися в оселі. Та вірні потребують духовної підтримки у спільній молитві та причастя Святих Таїн у храмі Божому. Тож у зв’язку із поступовим зняттям Урядом обмежень карантину Православна Церква України з 22-го травня поступово відновлює спільні богослужіння за участі мирян з дотриманням визначених заходів безпеки в регіонах, в яких простежується покращення епідеміологічної ситуації.
Зазначаємо, що залишається обов’язок під час перебування у храмах дотримуватися карантинних вимог. Тож закликаємо всіх вірних, які проявили себе під час карантину як свідомі та відповідальні громадяни, і надалі керуватись мудрістю, розважливістю, любов’ю та повагою до своїх ближніх, турбуючись про їхнє здоров’я. 
Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України дозволяється проведення богослужінь за умови участі не більше однієї особи на 10 метрів квадратних площі храму. Перед тим, як піти на богослужіння потрібно виміряти температуру. Варто залишитися вдома, якщо ви погано почуваєтесь чи маєте ознаки респіраторних захворювань, контактували нещодавно з хворими. У разі доброго самопочуття, до храму заходити лише в масках. У тому разі, коли людина її не має із собою, парафія має запропонувати її вірянам. Також у храмі обов'язково мають бути наявні дезінфікуючі засоби, розташовані одразу при вході. Окрім цього, варто регулярно дезінфікувати храмЗ та поверхні, хоч для вшанування ікон досі достатньо поклону. 
У тому разі, коли храм заповнений відповідно до норм карантину, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на території храму – із дотриманням “соціальної дистанції”. Для цього священнослужителям варто попередньо позначити місця для зручності та безпеки вірян. За можливості – розташувати на вулиці засоби трансляції. Причастя буде як і раніше подаватися кожному окремо в руки. Перед самим Таїнством як і священник, так і миряни повинні окремо продезінфікувати руки. 
Усіх священнослужителів просимо закликати вірян дотримуватися соціальної дистанції як всередині, так і на вулиці, звершувати богослужіння згідно з усіма заходами безпеки, зокрема забезпечити храми антисептиками і масками.
Православна Церква України закликає дбати як про своє духовне, так і фізичне здоров’я. Наші двері завжди відкриті. Та пам’ятаймо: коли ми заходимо у храм, ми перебуваємо у Божому Домі, де панує любов до ближнього, повага та взаєморозуміння. Ми радіємо можливості знову спільно молитися у храмах, хоч онлайн-трансляції богослужінь також триватимуть у нас на сторінках. Тому ви матимете можливість також долучатись до богослужінь дистанційно, допоки наша країна остаточно не вийде із карантину. Нехай послаблення обмежень спонукає нас до ще більшої роботи над поліпшенням ситуації. Будьмо мудрими, відповідальними у всіх своїх вчинках та вдячними Богу за Його милість.
ПРЕС-СЛУЖБА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ (ПЦУ).

за матеріалами


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: