пʼятницю, 20 березня 2020 р.

ВАЖЛИВО ! Роз"яснення щодо проведення Богослужінь в храмах Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ) в умовах карантину.


    
Враховуючи звернення ряду представників органів місцевого самоврядування Закарпаття до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, з запитанням щодо того чи будуть проводитись Богослужіння в храмах Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) в умовах  карантину, Управління Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ) роз"яснює :

1. 17 березня 2020 року відбулось засідання Священного Синоду Православної Церкви України, в рішеннях якого  Церква закликає суспільство і державу, органи місцевого самоврядування з розумінням поставитися до того, що як спільнота вірних Церква разом з народом розділяє тягарі нинішньої біди, приймає необхідні запроваджувані обмеження, але не може і не має права цілковито припинити свою діяльність. 

Відповідно Богослужіння в храмах Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ)  будуть проводитись згідно традицій Православної Церкви .

2. Також на цьому ж засіданні Священного Синоду були прийняті Практичні настанови для єпископату, духовенства і вірних у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19), в яких дозволяється проводити молитовні заходи в храмах, але  за присутності лише визначеної обмеженням  кількості осіб ( не більше 10 осіб), просячи мирян залишатися вдома.

Духовенство Закарпатської єпархії  УПЦ ( ПЦУ) рекомендує вірянам збиратись на Богослужіння в обмеженій кількості ( не більше , як 10 осіб)

3. Крім того єпископом Ужгородським і Закарпатським Варсонофієм було видано розпорядження від 13 березня 2020 року "Про загальноєпархіальні заходи щодо запобігання поширенню на території Закарпаття коронавірусу", в пункті 9-му якого зазначається, що: "Божественні літургії, молебні та інші молитовні заходи проводити в храмах єпархії за присутності визначеної обмеженням  кількості осіб ( не більше 10 осіб), просячи мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви через засоби відео трансляції (при можливості такого транслювання). Бажаючі сповідатися і причаститися можуть це зробити протягом цілого дня, при дотриманні умов приготування. Священикам у кожному конкретному випадку виявляти належну розсудливість" -  тим самим не порушуючи постанову КМУ від 16 березня 2020 року  № 215,  та рішення  місцевих комісій з  ТЕБ та НС.


Управління Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).
    


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: