понеділок, 6 січня 2020 р.

Вітання єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з Різдвом Христовим.


Дорогі браття та сестри Закарпатці, шановні представники владних структур, поважні наші військовослужбовці, та всі читачі ! Христос Рождається! Славімо Його !

     Більш як  дві тисячі років тому сталася подія, яку ми нині святкуємо, — Різдво Христове. Тієї священної ночі у віфлеємській печері здійснилася велика таїна: на землі з’явився в тілі Бог. Оточуваний небесними ангельськими воїнствами, приймаючи поклоніння від херувимів і серафимів, Він добровільно залишив Свою божественну славу, народився безпорадним немовлятком, жив незнаним отроком і юнаком, а потім протягом трьох з половиною років Свого земного подвигу терпів наклепи, насмішки і, нарешті, скривавлений і замучений, був розіп’ятий на хресті, Воскрес із мертвих, та подарував нам життя вічне.
     Різдво Христове — це свято чеснот, джерело наших радостей, перемога духу над плоттю; свято, завдяки якому небо відкрилося для людини.І радіє серце православне, торжествує свята Церква, а з нею і світ увесь, видимий і невидимий, бо народився Спаситель світу, Господь і Бог наш (див.: Лк. 2, 10). «Святкують ангели всі на небі і радіють люди сьогодні; веселиться все створіння ради народженого у Віфлеємі Спаса Господа…»
    У ці святкові дні сердечно вітаю всіх Вас, улюблені браття і сестри, з святом Різдва Христового і Новим роком.
      Нехай зміцнить Господь усіх нас у доброму душевному й тілесному здоров’ї та подасть нам Свою благодатну поміч на діла добрі! Подякуймо Господу нашому Ісусу Христу за Його благодіяння минулого року й у своїх повсякденних молитвах будемо просити, щоб Він просвітив наш розум світлом істини, послав у наші серця любов до ближніх, зміцнив нашу волю в добрі і благословив усіх нас миром! Амінь.

                   ХРИСТОС  РОЖДАЄТЬСЯ ! СЛАВІМО ЙОГО !

+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Української Православної Церкви ( ПЦУ)
Різдво Христове – 2020 року Божого.
м.Ужгород.



Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: