четвер, 30 січня 2020 р.

Ужгородський благочинний взяв участь у відкритій лекції "Крути 1918. Як студенти незалежність України врятували".



«Крути 1918. Як студенти незалежність України врятували». Під такою темою відбулась відкрита лекція в Перечинському професійному ліцеї. В заходах взяв участь протоієрей Андрій Валько, настоятель  храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Перечин та каплички святого Миколая, що знаходиться в цьому навчальному закладі.


Викладач суспільних дісциплін Попович М.І, розповіла студентам: "У січні 1918 року молоді хлопці зупинили наступ червоних російських військ на станції Крути. Ця перемога дала можливість врятувати незалежність, яку влада УНР проголосила за тиждень до славнозвісного бою.
За кілька тижнів після бою під Крутами М. Грушевський писав: “Недаремно пролилася кров тисяч українських інтелігентів та молоді, коли вона принесла духовне визволення від найтяжчого і найшкідливішого московського ярма: добровільно прийнятого духовного закріпачення!”
Отже, крутянці врятували українську незалежність у 1918 році, так само як це зробили Кіборги та всі бійці АТО у 2014 та 2015. Так само, як вони це роблять і зараз".



Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).


Світлина від Перечинський професійний ліцей.

Світлина від Перечинський професійний ліцей.

Світлина від Перечинський професійний ліцей.

Світлина від Перечинський професійний ліцей.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: