вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Відбулося чергове засідання Священного Синоду (Журнали)

Під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія 29 жовтня 2019 року в Конгрегаційній залі Київської православної богословської академії відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
У засіданні взяли участь всі члени Синоду окрім Почесного Патріарха Філарета (без поважної причини) та архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія (з поважної причини).
На початку Митрополит Епіфаній та члени Синоду привітали митрополита Львівського Макарія,  який нещодавно відзначив ювілей 75-ліття. Його Блаженство відзначив митрополита Макарія орденом архістратига Михаїла І ступеня.
Далі відбулося обговорення порядку денного та прийняття відповідних рішень.
Зокрема, було утворено Синодальне управління у справах сім‘ї, Синодальне видавничо-просвітницьке управління та Синодальні комісії – богословсько-літургічну, з міжхристиянських відносин, з питань монастирів та чернецтва і з питань канонізації святих, а також призначено їхніх керівників.
Синод заслухав звіт про візит Блаженнійшого Митрополита Епіфанія і делегації Православної Церкви України  до Сполучених Штатів Америки. Також Блаженнійший владика поінформував Синод про підсумки позачергової сесії Собору ієрархів Церкви Греції від 12 жовтня 2019 року та довершення від імені Церкви Греції всього необхідного для встановлення зв’язків з Православною Церквою України.
Окрім цього було ухвалено рішення з низки інших питань.
На завершення зібрання члени Синоду привітали Предстоятеля з врученням високої відзнаки – «Нагороди Патріарха Афінагора з прав людини».
Детальніше з ухваленими рішеннями можна ознайомитися у журналах засідання Священного Синоду.

Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: