суботу, 21 вересня 2019 р.

Архіпастир очолив святковий молебень біля каплиці на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" с.Пилипець.

21 вересня 2019 року дванадесяте свято Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. В цей день єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, з архіпастирським візитом відвідав с.Пилипець, Міжгірського району,  де при молитві сотень віруючих, очолив святкову Божествену літургію святителя Іоана Золотоустого.
Після звершення Літургії в місцевому храмі, Архіпастир з духовенством та мирянами попрямували до "перлини Закарпаття" - водоспаду "Шипіт", біля якого  владика Варсонофій, очолив молебень до Пресвятої Богородиці в каплиці на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело", а також Архіпастир звершив Чин малого освячення води в джерельці, яке забило поряд після побудови каплиці в 2017 році.
Його Преосвященству співслужили: Мукачівський благочинний протоієрей Віктор Худяк, настоятель каплиці протоієрей Василь Калічин та духовенство з Івано-Франківської та Дрогобицько-Самбірської єпархії.
Під час молебня соборно молились за захисників Держави нашої, волонтерів та мирних жителів, що проживають на сході України, за українські родини та їх добробут. По завершенню, єпископ Варсонофій, звернувся до вірян з повчальним словом на тему свята, та подякував всім присутнім за спільну молитву.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: