неділю, 14 липня 2019 р.

В 4-ту неділю після П'ятидесятниці єпископ Варсонофій відвідав Свято-Іллінську громаду смт.Ясіня.

14 липня 2019 року, в 4-ту неділю після П'ятидесятниці, єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Варсонофій відвідав релігійну громаду пророка Іллі смт.Ясіня. На подвір’ї храму Преосвященнійшого Архіпастиря зустріли парафіяни. Вони піднесли коровай та запросили Його Преосвященство очолити  Божествену літургію.
За Богослужінням Архіпастирю співслужили: настоятель храму ієрей Ярослав Михайлюк, Ясінський благочинний протоієрей Анатолій Натолочний та запрошене духовенство.
Під час богослужіння священнослужителі молились за Державу нашу,  воїнів та за припинення війни в зоні проведення ООС.
Цього дня парафіяни мали змогу приложитись до ікон святих вмч.Пантелеймона та прп.Олексія Карпатського , з частичками їх нетлінних  мощів.
Після заамвонної молитви єпископ Варсонофій звернувся до присутніх з проповіддю. По завершенню богослужіння Владика нагородив актив храму Благословенними архієрейськими грамотами та Благословенними грамотами Предстоятеля Української Православної Церкви (ПЦУ), а також подарував для недільної школи декілька десятків примірників дитячих Біблій.

Не зважаючи на спротив та провокативні дії представників Хустської єпархії УПЦ МП, Божественна літургія відбулась. Сотні вірян  мали змогу молитись в своєму рідному храмі.

Закарпатська єпархія Української Православної Церкви (ПЦУ) вдячна представникам Нацполіції України за забезпечення правопорядку, а також активу громади за відстоювання єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).
















































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: