неділю, 28 квітня 2019 р.

Пасхальне богослужіння єпископа Варсонофія.

У ніч з 27 на 28 квітня 2019 року, Преосвященнійший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив Пасхальну утреню, а вранці 28 квітня- святкову Божественну літургію у храмі Свято-Рождества Богородиці с.Пилипець Міжгірського району. Разом з Архіпастирем молився настоятель храму протоієрей Василь Калічин, дияконствував о.Іван Бистрицький.

Розпочалося богослужіння з Пасхальної полуношниці, яку відслужили духовенство храму на чолі з настоятелем.
Під час цієї служби була занесена до вівтаря і покладена на престіл Плащаниця Спасителя. Після чого, під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе» навколо храму був звершений Хресний хід, очолюваний єпископом Варсонофієм, та який завершився перед вхідними дверима храму, де пролунало: «Христос Воскрес!». Тут, на паперті Його Преосвященство розпочав Пасхальну утреню, яка продовжилася вже у храмі.
Однією з особливостей Пасхального богослужіння є читання Євангелія багатьма мовами. Зокрема, за літургією Священне Писання було прочитано українською, грецькою та церковно - слов’янською мовами.
Під час Літургії було виголошене Пасхальне послання Блаженнійшого Епіфанія митрополита київського і всієї України та Преосвященнійшого Варсонофія єпископа Ужгородського і Закарпатського.
За богослужінням Архіпастир причастив вірників Святих Христових Таїн. Після Божественної літургії Його Преосвященство звершив освячення артоса, а також Великодніх пасок і інших страв, що були принесені вірянами для освячення.


Прес-служба Закарпатської єпархії.


































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: