понеділок, 4 березня 2019 р.

Журнали засідання Священного Синоду від 4 березня 2019 р.

Журнали засідання Священного Синоду від 4 березня 2019 р.
ЖУРНАЛ №11
Засідання Священного Синоду
Української Православної Церкви (Православної Церкви України)
під головуванням Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України
від 04 березня 2019 р.

МАЛИ МІРКУВАННЯ: Про позицію Помісної УПЦ у зв’язку з публічно оголошеним наміром звершення у Соборі Святої Софії Київської католицького літургійного богослужіння східного обряду.
УХВАЛИЛИ: 1. Підтримати позицію, висловлену в листі Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Владики і Отця УГКЦ Блаженнійшого Верховного Архієпископа Києво-Галицького Святослава від 19 лютого 2019 р. у зв’язку з публічно оголошеним наміром звершення у Соборі Святої Софії Київської католицького літургійного богослужіння східного обряду.
  1. Схвалити і направити Блаженнійшому Верховному Архієпископу Святославу лист Священного Синоду із зазначеного питання.
  2. Констатувати, що протягом тисячоліття Собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів.
  3. Вважати за корисне зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався дотепер і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки чи розділень.

ЖУРНАЛ №12
МАЛИ МІРКУВАННЯ: Про звернення до пастви та українського суспільства у зв’язку з виборами Президента України.
УХВАЛИЛИ: Схвалити і опублікувати Звернення Священного Синоду з приводу виборів Президента України.

ЖУРНАЛ №13
МАЛИ МІРКУВАННЯ: Про необхідність висловити позицію Священного Синоду щодо актуальних питань життя українського православ’я.
УХВАЛИЛИ: Схвалити і опублікувати Заяву Священного Синоду «Про стан Православ’я в Україні».

ЖУРНАЛ №14
СЛУХАЛИ: Прохання Преосвященного Симеона, єпископа Дніпровського і Криворізького, про відкриття та реєстрацію Благовіщенського жіночого монастиря за адресою: 49075, м. Дніпро, вул. Рилєєва, 36.
УХВАЛИЛИ: Благословити відкриття та реєстрацію Благовіщенського жіночого монастиря за адресою: 49075, м. Дніпро, вул. Рилєєва, 36.

ЖУРНАЛ №15
СЛУХАЛИ: Річні звіти єпархій Української Православної Церкви (Православної Церкви України) про діяльність у 2018 р.
УХВАЛИЛИ: 1. Прийняти із зауваженнями тридцять чотири звіти єпархій Української Православної Церкви (Православної Церкви України) про діяльність у 2018 р.
  1. Звернути увагу Преосвященних архієреїв Білгородської, Богородської, Білгород-Дністровської, Івано-Франківської (Преосвященного митрополита Іоасафа), Ужгородсько-Хустської, Кіровоградської, Мукачівсько-Карпатської, Запорізької, Хмельницької єпархій на обов’язок вчасного подання річних звітів.
  2. Встановити, що річні звіти про діяльність у 2019 р. необхідно подати за визначеною формою до Секретаріату Священного Синоду не пізніше 25 січня 2020 р.

ЖУРНАЛ №16
МАЛИ МІРКУВАННЯ: Про утворення Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
УХВАЛИЛИ: 1. Як виключення, для парафій, які зі складу Київської, Білоцерківської, Бориспільської єпархій Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом) добровільно бажають приєднатися до Української Православної Церкви (Православної Церкви України) утворити Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) у формі релігійної організації (управління), затвердити її Статут та уповноважити митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка Олександра  Миколайовича) на проведення всіх необхідних реєстраційних дій.
  1. Призначити Митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка Олександра Миколайовича), єпархіальним архієреєм (керівником Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
  2. Преосвященного Митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра зобов’язати до наступного засідання Священного Синоду скласти звіт про створення єпархії.

ЖУРНАЛ №17
МАЛИ МІРКУВАННЯ: Про типовий Статут парафії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
УХВАЛИЛИ: 1. Взяти до відома запропонований проект типового Статуту парафії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
  1. Надіслати запропонований проект в єпархії для вивчення та надання пропозицій.
Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією pomisna.info

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: