вівторок, 12 лютого 2019 р.

ЯСІНЯ. Перша Божественна літургія Свято-Іллінської парафії у складі Української Православної Церкви (ПЦУ).

12 лютого 2019 року, в день пам'яті Собору вселенських учителів і святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, в Свято-Іллінському храмі смт.Ясіня, було звершено першу Божественну літургію в складі Української Православної Церкви (Православної Церкви України).
Нагадуємо: 10 лютого 2019 року, громада Свято-Іллінського храму смт.Ясіня, покинула Хустську єпархію Російської Православної Церкви в Україні (правлячий архієрей, Митрополит Марк Петровцій),  та підтримала перехід до Закарпатської єпархії ПЦУ абсолютною більшістю голосів: 321-за, 15-проти. Священник відмовився від переходу. 
Відтак єпископ Варсонофій видав Указ про включення даної парафії до складу Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Та призначив настоятелем вищевказаної релігійної громади ієрея Ярослава Михайлюка, звільнивши його з настоятельства Свято-Троїцької парафії м.Ужгород (м-н "Шахта").

Прес-служба Закарпатської єпархії.



Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: