пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Вітальне слово єпископа Варсонофія, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення радянських військ із Афганістану.

Дорогі браття і сестри!
Відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках світу.
Подвиги учасників бойових дій - це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.
Зі всіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою,  її тінь торкнулась майже кожної української родини.
Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.
Через цю війну пройшло 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.
Ми пам'ятаємо і завжди пам'ятатиме про кожного нашого загиблого співвітчизника. Дякую усім ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині і готовність до її захисту та вміння перемагати, за піклування за родинами загиблих побратимів і патріотичне виховання молодого покоління. Впевнений, що ви й надалі будете взірцем високого професіоналізму, лицарства і благородства. Божого благословення Вам, міцного здоров'я і мирного неба. Щастя Вам і Вашим рідним, здійснення усіх задумів та нових досягнень.
А також вшановуємо пам'ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Вічна їм пам'ять!
 
З любов'ю у Христі,
 
 
+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
15.02.2019 р.Б.

м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: