вівторок, 27 листопада 2018 р.

СЛОВО єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія на початок Різдвяного посту.


                                                       
                    
                                                               СЛОВО
єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія на початок Різдвяного посту.
 
 Слава Ісусу Христу дорогі браття і сестри – жителі славного Закарпаття, дорогі читачі !
        Ось і настає довгоочікуване свято для душі – початок Різдвяного посту. Вже від завтра , з 28 листопада , усі ми разом  розпочинаємо  духовну 40-денну подорож до Віфлеємських ясел, та підготовку до зустрічі з Дитятком Ісусиком, який гряде у світ. Піст, яким ми готуємось до цієї утаємниченої зустрічі з Богонемовлям,  це  не просто дієта і очищення, а глибока духовна робота над собою і своїми пристрастями, час особливого спілкування з Богом. При цьому варто пам’ятати слова Івана Золотоустого: «І молитва, і піст даремні для тебе, коли ти не прикрашений вірою, надією та любов’ю».
      Святий Василій Великий так говорить про піст : «Піст – це вірний сторож душі, вірний товариш тіла, зброя тих, що завзято борються, вишкіл для атлета. Піст проганяє спокуси, намащує до побожності, є другом поміркованості й чистоти. На війнах він дає мужність, а в мирі – спокій. Він робить християнина святим. Піст заносить молитву до неба, стає для неї крилами до лету вгору. Піст – приріст домів, мати здоров’я, вихователь молоді, окраса старців, добрий супутник, вірний друг дому для подружжя” (Про піст 1).»
     Отже, я вітаю всіх жителів Закарпаття, усіх читачів,  з наступаючим святим Різдвяним постом, та бажаю  душевної і тілесної сили у  тій духовній боротьбі, яку ми повинні звершувати в період цього спасительного часу. Молімося під час цього посту за наше воїнство, за нашу Україну,за кожну родину, та  за те, щоб Господь Бог послав нам свій благословенний мир.

З любов'ю у Христі,
+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Української Православної Церкви Київського Патріархату.

27 листопада 2018 року - заговини на  Різдвяний  піст.
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: