пʼятницю, 14 вересня 2018 р.

Вітальне слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з днем міста Ужгород.



Шановні представники Ужгородської влади!
Возлюблені у Господі браття і сестри – жителі міста Ужгород!

З нагоди святкування 1125 - ї річниці з дня заснування міста УЖГОРОД, від імені Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та від мене особисто , прийміть сердечні привітання!
Сьогоднішнє свято – це значна подія для всіх, хто народився, виріс та працює у цьому чудовому місті, яке багате на талановитих, мудрих, працьовитих людей, відоме своїми культурними надбаннями. Хоча Ужгород є найменшим обласним центром країни, його заснували ще у XI столітті. Тоді місто стало фортецею роду Другетів, а тепер має неоціненно багату історію та неповторне карпатське повітря.
Наше славетне місто над Ужем – майже Карпати, на горизонті уже видніються гори. Воно найвіддаленіше від центру України, найзатишніше та найтихіше , і по праву може пишатися своїм історичним минулим, про яке нагадують доленосні події цивілізаційного розвитку українського народу та становлення нашої державності. В даний час Ужгород приваблює не тільки своїм минулим, а й прогресуючим сьогоденням, наполегливістю місцевої влади в забезпеченні сталого і динамічного розвитку громади, що безумовно розкриває перед жителями міста широкий простір майбутніх перспектив.
В цей святковий день, щиро бажаю міському голові Богдану Євстафійовичу Андріїву, депутатському корпусу міської ради та всій громаді родинного щастя і сімейного благополуччя, добра і процвітання, міцного здоров’я і мирного неба, впевненості та оптимізму. Нехай Господь Вседержитель зміцнить Ваші душевні і фізичні сили для майбутніх трудів на благо міста і держави Україна!

Прикликаю на всіх Вас Боже благословення!

З повагою,
+ Варсонофій (Руднік)
єпископ Ужгородський і Закарпатський

x

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: