четвер, 23 серпня 2018 р.

ТЯЧІВ.Духовенство Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату прийняли участь в освяченні та урочистому піднятті Державного та бойового прапорів України на горі Капуна.


23 серпня 2018 року, в День Державного Прапора України, на горі Капуна біля Тячева відбулася урочиста церемонія підняття Державного, синьо-жовтого, та бойового, червоно-чорного, прапора України. Державний стяг на горі піднімають вже втретє, а бойовий цьогоріч замайорів над Капуною вперше.
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, настоятель храму св.вмч.Пантелеймона смт.Буштино протоієрей Андрій Кравчук та настоятель храму св.вмч.Варвари м.Тячів ієрей Петро Яким, прийняли участь в освяченні та урочистому піднятті Державного та бойового прапорів України на горі Капуна.
В урочистостях взяли участь керівники району й Тячівської ОТГ, зокрема, голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, Тячівський міський голова Іван Ковач, заступник голови райради Ігор Грабарь, депутати, учасники бойових дій на сході України, волонтери, добровольці, духовенство та представники громадськості. 
Як зазначають активісти, відтепер щороку у День Прапора на Капуні підніматимуть обидва прапори, які свідчать про те, що Закарпаття – це українська земля, яку є кому боронити. 

Прес-служба Закарпатської єпархії.



Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: