суботу, 18 серпня 2018 р.

У Закарпатській єпархії урочисто відзначили 1030-ліття Хрещення Руси - України.

Цьогоріч вся повнота Української Православної Церкви відзначає славний ювілей – 1030-ліття Хрещення Руси-України, яке звершив святий рівноапостольний князь Володимир Великий.
На високому церковному та державному рівні пройшли урочистості в Золотоверхому Києві, а нині й у різних куточках України. Це символізує те, що спочатку була хрещена Столиця нашої Держави, а потім всі її землі. І саме цей Ювілей Хрещення Руси-України в чергове нагадує кожному свідомому Українцю, що наша славна земля, прийнявши зерно християнської віри з Візантії, має знову всі підстави просити «Томос про автокефалію» не в Російської церкви, яка свого часу вкрала її і донині старається принизити у всьому Православному світі, а в рідної Церкви-Матері. І Господь, який завжди на стороні правди, зараз допомагає Матері знову прийняти в свої обійми Дочку, яка, незважаючи на різні випробування, стала дорослою та самостійною.
Долучилася до цього славного торжества православної віри також і Закарпатська єпархія. Так, 18 серпня 2018 року, на чолі з єпископом Ужгородським і Закарпатським Варсонофієм, пройшли урочистості з відзначення 1030-ліття Хрещення Київської Руси-України.
Розпочались святкові заходи із подячного молебню у каплиці Ужгородського замку - перлини славного міста над Ужем, який  очолив єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій. Владиці співслужили клірики єпархії. Помолитись за урочистим богослужінням до каплиці також прийшли: представники Народних депутатів України від Закарпаття, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв , представники політичних сил Закарпатської області , військовослужбовці - прикордонники, військові Національної Гвардії України  та 128 - ОГШБ , а також не байдужі віряни. Помолився в цей день разом з духовенством і керівник Вірменської релігійної організації Закарпаття - Карен Єнокян. Всі  спільно з духовенством  просили Бога про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за мужніх захисників Української держави, які захищають нашу країну від агресора, за створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви, яка буде запорукою нашої Держаної Незалежності.По завершенню молебня , з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, єпископ Варсонофій відзначив Церковними нагородами Народних депутатів України , які єдині  з тих , хто представляє у Верхавній Раді України Закарпаття,  віддали свої голоси за звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія , щодо надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві, а саме : Петьовку Василя Васильовича, Лунченка Валерія Валерійовича та Горвата Роберта Івановича.Завершились заходи в Ужгороді уставним  многоліттям.





















































Опісля заходи відбулись в місті Мукачево, які розпочались молитвою за військо України в каплиці Замку "Паланок",
































 після чого духовенство на чолі з Архіпастирем прибули до площі навпроти Свято-Успенського храму, де відбувся соборний  молебень за Україну  та її народ.Після молитовних заходів єпископ Варсонофій нагородив військовослужбовців 128-ї ОГШБ та активних мирян Благословенними Архієрейськими грамотами, після чого хорові колективи міста виконали ряд духовних та патріотичних пісень.
Сюжети про проведення святкових заходів транслюватимуться на місцевих телеканалах "М -студіо" та "Тиса".










































Прес-служба Закарпатської єпархії.
 

 


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: