четвер, 26 липня 2018 р.

Вітальне слово єпископа Варсонофія з нагоди 1030-річниці Хрещення Руси-України.


Вітальне слово керуючого Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з нагоди святкування 1030-річниці Хрещення Руси-України.


 Вельмишановні Закарпатці!  

Шановні представники влади, силових структур, військові , керівники єпархій і релігійних організацій Срібного краю, духовенство! 
Дорогі брати і сестри!

Цього року Православна Церква урочисто відзначає 1030-річчя Хрещення Київської Русі. Свято, яке духовно об'єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на землі. Воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії. Хрещення Київської Русі є Днем нашого вищого, духовного народження та Днем  національної єдності. Утвердження в нашому народі християнства стало фундаментальною основою, довкола якої сформувалася наша духовність, виховувалися десятки поколінь, які гідно несли і несуть традиції народу, серед яких любов до Бога та  повага до ближнього. Сьогодні це свято надихає творити добро, сповнює вірою, надією та любов’ю до ближніх. Я вірю, що такі щирі прагнення згуртують всіх нас у спільній справі – розбудові нашої церкви, нової європейської держави, розвитку сильної України.
Любімо свою Батьківщину свій народ, свій край. Своєю невтомною працею збагачуймо свою країну, робімо все щоб вона була багатою і процвітаючою. Виховуймо своїх дітей та внуків в дусі любові до своєї Батьківщини, щоб вони гордилися Нею, а в години біди– відстоювали її та захищали від ворогів, так як цього потребує сьогоднішній час. Будьмо єдині і Бог сили буде з нами!
Закликаю на вас Боже благословення. Бажаю , щоб Всещедрий Господь перебував поруч з Вами у всі дні життя Вашого, а Його Пресвята Мати охороняла Вас від усіляких негараздів Своїм чесним омофором.


З любов'ю у Христі,

+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
26.07.2018 р.
м.Мукачево.

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: