середу, 6 червня 2018 р.

У храмах Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату молились за політв'язня Олега Сенцова.


Згідно розпорядження єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, у всіх храмах Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату,  05 червня 2018 року, священнослужителі здійснили Чин молебня на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла, з посиленою молитвою за здоров'я українського політичного бранця Олега Сенцова та Архієпископа Кримського і Сімферопольського, в.о. керуючого Херсонською єпархією Климента, який з благословення Святійшого Патріарха Філарета відбув до місця утримання українського політв'язня Олега. 

ДОВІДКА. 
Олег Геннадійович Сенцов (народився 13 липня 1976 року, Сімферополь, Кримська область, Українська РСР) — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії «Край Кінема»Лауреат Шевченківської премії. Політичний в'язень у Російській Федерації.
З 13 листопада 2017 Олег Сенцов перебуває у виправній колонії № 8 «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ) Росія.
14 травня 2018 р. Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Про це він повідомив у листі з колонії, який отримав російський адвокат Дмитро Дінзе. 

Прес-служба Закарпатської єпархії. 








Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: