середу, 11 квітня 2018 р.

Архієрей Закарпаття вшанував загиблих воїнів в урочищі "Гурби".

Щороку на третій день Великодня в урочищі «Гурби» на півдні Здолбунівського району Рівненської області українці вшановують Героїв бою під Гурбами — масштабної битви українських повстанців із військами НКВС, яка відбулась тут з 21 по 25 квітня 1944 року.
Цього року разом із відважними бійцями Української Повстанської Армії також вшанували і новітніх Героїв – воїнів «Небесної Сотні», а також тих, хто відав своє життя захищаючи Незалежність України під час воєнних дій на Сході нашої Держави.
У Світлий вівторок, 10 квітня 2018 року, Преосвященніший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій  співслужив митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію який очолив Божественну Літургію святителя Іоана Золотоустого у Свято-Воскресенському храмі Гурбинського чоловічого монастиря. Також владиці митрополиту  співслужили архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, намісник Свято-Воскресенського Гурбинського чоловічого монастиря ігумен Онуфрій (Ляда); намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких могилах ігумен Софроній (Бордюк), численне духовенство Рівненської єпархії.
По завершенні Літургії, поблизу Пантеону Слави Героїв Гурбинського бою, було відслужено панахиду за загиблими повстанцями та сучасними Героями – військовослужбовцями і добровольцями, які віддали своє життя за Україну. Після молитви усі присутні поклали до Пантеону Слави квіти пам’яті.

Прес-служба Закарпатської єпархії.



























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: