неділю, 25 лютого 2018 р.

Архієрейське богослужіння в неділю Торжества православ"я.

25 лютого 2018 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква вшанувала Торжество Православ’я. Встановлення цього свята пов’язано з подіями Константинопольського собору 843 року, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.
На згадку про цю важливу для християнського світу подію, щорічно в першу неділю Великого посту, Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування та перемогу над усіма єресями, які існували з самого початку християнства.
Цього дня єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій у Свято-Покровському храмі м.Перечин очолив Божественну літургію свт.Василія Великого.Його Преосвященству співслужив настоятель храму протоієрей Андрій Валько.
За літургією була виголошена молитва за Україну, а також прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та про подолання розділення Української Православної Церкви.По завершенні Божественної літургії був відслужений молебень неділі Торжества Православ’я, який включає в себе читання «Символа віри», виголошення «Вічної пам’яті» усім захисникам Православ’я, проголошення «Многоліття» та піднесення молитов за Церкву.По завершенню молебня архіпастир звернувся до вірних з повчальним словом в якому закликав вірних твердо триматися Православної віри та наголосив на необхідності утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Прес-служба Закарпатської єпархії.

































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: