понеділок, 19 лютого 2018 р.

Вітання з Днем тезоіменитства єпископу Ужгородському і Закарпатському Варсонофію від духовенства Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

19 лютого Православна Церква вшановує Небесного покровителя єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія - преподобного Варсонофія Великого. В зв"язку з цим духовенство Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату привітало свого Архіпастиря : 
"Ваше преосвященство, дорогий наш Владико! 19 лютого Церква Христова молитовно вшановує пам'ять прп.Варсонофія Великого. Це День Вашого Ангела!  Висловлюємо Вам щирі слова привітання та добрі побажання з нагоди Дня Вашого Тезоіменитства ! Покликаних багато, але обраних одиниці. В світі народжується багато людей,але архієреїв можна перерахувати "на пальцях рук". Ви "не такі", як всі! Господь обравши Вас для служіння Церкві, дав Вам велике любляче серце, яке співпереживає за всіх і за все. Ви завжди хочете зробити все, вчасно і так, як це належить. Тому Ваше серце вміщує біль і турботи всіх нас ,які розділяєте разом з нами. Ви спражній архієрей Христовоі Церкви,який сумлінно , жертовно виконує ті обітниці, які дали Богові , прийнявши чернечий постриг і священний сан. Молитовність - це той дар ,який не можливо відчути на дотик , побачити ,але він відчувається серцем. Наші серця бачать і відчувають ту глибину і щирість молитовності , яка лине від Вас і живить в одночас всю Закарпатську єпархію. Своє служіння Ви проводите в дусі пасхальноі радості , яка є всеоб"ємлючою , всепрощаючою, та люблячою. Ви є духовний батько для всіх нас , який турбується за кожну свою дитину. Намагаєтесь виправити , настановити на шлях спасіння і домогти кожному з нас . З Божою допомогою Ви долаєте труднощі , що зустрічаються іноді , на привеликий жаль , на Вашому архієрейскому шляху.Сьогодні Закарпатська єпархія - не просто живе ,але впевнено розвивається і рухається вперед . Ми осягнули всі сфери суспільного життя, і кількість роботи , що виконується є колосальною по своім об'ємам. Нині слово ,що було посіяне в Вашу душу Святійшим Патріархом Філаретом, при поставленні на кафедру, приносить плід , воно Вас загартовує і стверджує. Ви знаєте, як ми Вас любимо і наскільки Ви нам потрібні. Ви нас об'єднуєте і створюєте ту сильну "команду" , яка готова долати будь-які випробування, виклики та труднощі. Один із святих 20 ст. сказав : " Знаєте цінність свою? Вона рівнозначна кількості людей ,які не можуть жити без Вашоі турботи". Нехай, Владико, в цей радісний та знаменний день осяє своім молитовним заступництвом Ваш Небесний покровитель Варсонофій Великий. В день Вашого Ангела, який невпинно молиться за Вас перед Престолом Божим , хочемо побажати Вам , наш Владико,перш за все карпатського здоров'я, духовних сил під Покровом Божої Матері ,Яку Ви так любите, родинного тепла та самовіддачі в служінні Христовій Церкві! Нехай Вас благословляє Господь служити Йому словом правди на многіі і благії літа. Ісполла еті деспота , дорогий наш Владико!".

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: