четвер, 18 січня 2018 р.

Архієрейське богослужіння в Навечір"я Богоявлення ( Хрещенський святвечір)

18 січня 2018 року , в Навечір"я Богоявлення ( Хрещенський святвечір) , єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій відвідав Свято-Покровський храм міста Перечин.У співслужінні настоятеля храму протоієрея Андрія Валька Архіпастир очолив Божествену Літургію Василія Великого, яка згідно уставу розпочалася з вечірньої.
Під час вечірньої читалися 13 паремій, уривків із Священного Писання, які розкривають зміст та значення події Хрещення Господнього.
По завершенні літургії єпископ Варсонофій  разом з протоієреєм Андрієм звершив Чин великого освячення води, який звершується двічі на рік: у Хрещенський Святвечір, та в самий день свята Богоявлення.Після священнодії Архієрей звернувся з повчальною проповіддю до вірян, після якої нагородив військовослужбовця- Балог Інну Іванівну Благословенною архієрейською грамотою.
Також в цей день був звершений чин прославлення, під час якого на середину собору була винесена ікона Хрещення Господнього, перед якою духовенство та миряни урочисто заспівали тропар та кондак свята.
На закінчення богослужіння єпископ Варсонофій окропив освяченою водою усіх вірян, а також привітав присутніх із святом, а настоятель храму припідніс Владиці просфору на знак подяки за спільне Богослужіння.

Прес-служба Закарпатської єпархії.





































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: