неділя, 31 грудня 2017 р.

Віфлеємський вогонь миру прибув до храмів Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

31 грудня  2017 р. у храмі Успіння  Божої Матері міста Мукачево ( настоятель-протоієрей Сергій Потюк) відбулася акція передачі Вифлеємського вогню миру.
Учасники Національної скаутської організації України «ПЛАСТ» передали Вифлеємський вогонь вірянам Свято- Успенського храму - жителям Мукачево, і вже звідти він розійдеться по всіх храмах Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату-відповідно до благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія.
У скаутському поясненні цей вогонь є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу.
Церемонію передачі вогню звершують у рамках давньої традиції передавати Вифлеємський Вогонь Миру в оселі людей напередодні Різдва Христового. Вифлеємський Вогонь Миру започаткувала у 1986-му році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Цю благородну справу одразу ж взяли в свої руки скаути. Щороку представники ORF та скаути беруть вогонь на місці народження Іісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його в усі країни.
Скаути НОСУ першими з українських скаутів долучились до передачі вогню 20 років тому. Вифлеємський Вогонь Миру є запорукою об’єднання української громади. І усі українці, які запалюють свічку, об’єднуються в любові та щирому очікуванні Світлого Христового Різдва.

Прес-служба Закарпатської єпархії.







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: