четвер, 14 грудня 2017 р.

Єпископ Варсонофій взяв участь в урочистому Богослужінні з нагоди Дня тезоіменитства Святійшого Патріарха Філарета.


14 грудня 2017 року Православна Церква відзначає день пам’яті святого праведного Філарета Милостивого, який є також і днем тезоіменитства Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. За традицією з цієї нагоди до столиці прибув єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій та  архієреї Української Православної Церкви Київського Патріархату для того, щоб розділити радість свята у спільному богослужінні.
13 грудня 2017 року, напередодні свята, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Володимирському кафедральному соборі звершив Всенічне бдіння. Предстоятелю співслужили єпископат Церкви і духовенство Києва та інших єпархій України.
Під час полієлею Предстоятель помазував духовенство і вірян освяченим єлеєм.
У сам день свята, 14 грудня, Святійший Патріарх Філарет відслужив Божественну літургію у Володимирському соборі.За богослужінням також молились викладачі та студенти Київської православної богословської академії, ченці столичних монастирів та численне духовенство, яке прибуло привітати свого Першосвятителя.Після літургії та подячного молебня митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив вітальне слово.
Після вітання до присутніх з повчальним словом звернувся Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.Козацьким многоліттям Святійшого Владику привітали хори, які брали участь у богослужінні: Патріарший та кліросний хори Володимирського собору та хор Київської православної богословської академії.
Впродовж дня Патріарх Філарет приймав вітання від архієреїв і духовенства, громадських і політичних діячів та парафіян.

Прсе-служба Закарпатської єпархії.















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: