суботу, 25 листопада 2017 р.

Мукачево.Духовенство Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату взяли участь у поминальних заходах до Дня пам"яті жертв Голодоморів.

25 листопада 2017 року ,на центральній площі Мукачева відбувся загальноміський мітинг-реквієм приурочений до 85-річниці вшанування жертв голодомору 1932-1933 років, а також жертв голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років, в якому з благословення єпископа Варсонофія взяв участь настоятель Спасо-Преображенського храму міста Мукачево протоієрей Віктор Худяк, який після поминальної молитви зачитав  слово керуючого Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату в пам"ять про жертв Голодоморів.
Почесну місію з покладання корзини з квітами до пам`ятного знаку "Жертвам голодоморів в Україні" , що знаходиться біля Свято-Успенського храму УПЦ Київського Патріархату , було доручено виконати голові міського товариства “Рада почесних громадян міста Мукачева”, почесному громадянину міста Федіву Є.Т., голові Мукачівської міської організації ветеранів України Фаринич І.І., голові міської управи Всеукраїнського об`єднання “Союзу українок” Оленушинець Л.І. та голові Всеукраїнська громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” у місті Мукачево Товчку О.П.
Після цього учасники мітингу-реквієму долучилися до Всеукраїнської акції “Засвіти свічку”, запаливши символічну свічку пам`яті мільйонам жертв голодоморів на центральній площі  та біля Свято-Успенського храму міста Мукачево.

Прес-служба Закарпатської єпархії.







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: