вівторок, 28 листопада 2017 р.

Архіпастирське слово єпископа Варсонофія на початок Різдвяного посту.



                                                             
                                                           
                                                          
                                                            СЛОВО
єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія на початок Різдвяного посту.
                                Дорогі браття і сестри , слава Ісусу Христу !

     Сьогодні, 28 листопада , Свята Православна Церква і усі ми з Вами приступаємо  до  особливого часу посту, який готує нас до зустрічі Різдва Богомладенця.  За цей період говіння ми повинні  очистити себе покаянням і молитвою , щоб з чистим серцем, душею і тілом могли благоговійно зустріти Сина Божого, Який явився в світ.
    Святий Симеон  Фессалонікійський говорить так: “Піст Різдвяної Чотиридесятниці зображує піст Мойсея, який постив сорок днів і сорок ночей, отримав на кам’яних скрижалях накреслення словес Божих. А ми, коли постимо сорок днів, споглядаємо і приймаємо живе Слово від Діви, написане не на каменях, але що втілилося і народилося, і долучаємося до Його Божественної плоті”.
     Справжній піст пов’язаний з молитвою, покаянням і утриманням від пристрастей і пороків, викоріненням злих справ, прощенням образ, допомогою бідним та сиротам. Без молитви і покаяння та добрих справ, піст стає всього лиш дієтою.
     Улюблені у Христі браття і сестри, закликаю кожного з Вас,в часі Різдвяного посту якомога частіше брати участь у Святих Літургіях, приступати до Святих Таїнств сповіді і Причастя. Приділяйте  більше уваги читанню Святого Письма чи духовної літератури, примиріться  із тими, кого образили чи з тими, хто образив Вас, творіть добро для ближніх.
    Бажаю кожному з Вас в часі говіння духовної кріпості та сил тілесних. Нехай Богомладенець Ісус, Який гряде у світ, нікого з Вас не обділить Своєю благодаттю. Немов волхви і пастушки підготуймось вітати нашого Спасителя, і   з чистим серцем принесімо Йому дари –ВІРУ, ДОБРІ ДІЛА та ПОКАЯННЯ.Амінь.

З любов'ю у Христі,
+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Української Православної Церкви Київського Патріархату.

28 листопада 2017 року-початок Різдвяного посту.
м.Мукачево.



Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: