пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Духовенство та віряни Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату відвідали святині Греції .


З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія,з 08  по 16 листопада 2017 року , відбулась паломницька поїздка духовенства та вірян Закарпатської єпархії до святинь Греції .Групу очолював протоієрей Ігор Пістун настоятель Свято-Катериненського храму міста Хуст.Паломники відвідали: -  Собор св. Дмитрія Солунського, в якому зберігаються мощі святого великомученика Димитрія Солунського: «Канон Димитрія Солунського» був першим твором на слов'янській мові святих рівноапостольних Кирила і Мефодія після створення ними слов'янської азбуки. Багато з найперших монастирів в Києві, Володимирі та інших древніх містах Київської Русі закладалися в честь саме цього святого.
Наскельні монастирі Метеори, на яких  Перші сподвижники з’явилися  в XI ст. Перший скит був заснований тут на початку XII ст., а вже в XIV ст. тут було 20 монастирів. Найбільшого розквіту Метеори досягли в XVI ст., коли по статусу вони були на рівні з Афоном. В подальшому часі більшість монастирів припинили своє існування і зараз лише в шести з них живуть монахи. Це монастирі Преображення Господнього, Варлаама, св. Стефана, Святої Трійці, св. Миколая та монастир Русана.
Відвідали храм святителя Спиридона Триміфунтського та Кафедрального собор на честь ікони Божої Матері "Спілеотіса", де знаходяться мощі святої імператриці Феодори.
-   Прочани мали можливість ознайомитися з історією чернечих обителей і вклонитися місцевим святиням Афону. Паломники, зокрема, відвідали такі обителі , як: Пантелеімонівський, Кутлумуш, Каракал, Філофей, Діонісіат, на честь святого Павла. 

Прес-служба Закарпатської єпархії.





















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: