неділю, 30 липня 2017 р.

Керуючий Закарпатською єпархією прийняв участь в урочистих святкуваннях до 1029 річчя хрещення Руси-України в місті Києві.



-        
Українська Православна Церква Київського Патріархату – це Церква, яка має своїм покликанням служіння Богу та народу України. Саме тому день хрещення Руси-України є для нас визначною подією, адже всезагальне хрещення у 988 році стало своєрідним “днем народження” нашої Церкви – новим етапом становлення Православ’я на теренах Київської Русі та визначило подальший духовний і культурний вектор розвитку нашої Батьківщини.
28 липня 2017 року, у цей знаменний для України день, відбулося загальноцерковне святкування в “колисці” східнослов’янського Християнства – місті Києві. В цей день Православна Церква відзначає також пам’ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Володимир Святославович увійшов в історію нашого народу як хреститель України-Русі. Саме він заклав християнську парадигму на наших землях і тому вшановується нащадками як рівноапостольний святий.
Урочисті святкування розпочалися напередодні, 27 липня увечері, Всенічним бдінням у Володимирському кафедральному соборі столиці. З нагоди свята до Києва з’їхалося численне духовенство – весь єпископат УПЦ Київського Патріархату, а також велика кількість прочан зі всієї України. Участь в урочистостях взяв і єпископ Ужгородський і Закарпатський Варснофій.Вечірнє богослужіння, як завжди, очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Сам день відзначення Хрещення Київської Руси-України розпочався з урочистої Божественної літургії, яку також очолив Патріарх. Святійшому Владиці співслужив численний єпископат та духовенство. Цього святкового дня у кафедральному соборі молилася й надзвичайно велика кількість вірян.
Після завершення літургії, під дзвони Володимирського собору, в напрямку до пам’ятника князю Володимиру розпочався Хресний хід. Урочиста процесія зібрала понад 20 тисяч вірних Київського Патріархату. Разом з Предстоятелем вулицями Києва пройшов єпископат, багатотисячне духовенство, віряни, воїни та ветерани АТО, волонтери, політичні й громадські діячі, пересічні українці та матері військовослужбовців, які перебувають у полоні чи зникли безвісті. Дійшовши до пам’ятника святого князя Володимира Патріарх Філарет очолив подячний молебень та прочитав молитви за Україну.По завершенню святкового молебню усі бажаючі змогли підкріпитися солдатською кашею та напоями, які роздавалися на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

За матеріалами Прес-сцентру Київської Патріархії-Прес-служба Закарпатської єпархії.




















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: