пʼятницю, 26 травня 2017 р.

Вітальне слово єпископа Варсонофія Закарпатським прикордонникам в день їх професійного свята.



Шановні воїни-прикордонники, дорогі ветерани прикордонної служби-закарпатці!

Від імені духовенства і віруючих Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та від себе особисто сердечно вітаю Вас з Днем прикордонника!
Вартові державних рубежів завжди були у великій повазі і шані в українського народу. З моменту утворення, прикордонні війська, пройшли великий і нелегкий бойовий шлях становлення, шлях, який нерозривно пов’язаний зі зміцненням безпеки Держави. Ви впевнено прямуєте до виконання свого головного завдання – надійної охорони рубежів нашої Батьківщини. На Вас покладена священна місія – боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу. Особливого значення це набуває сьогодні, коли ворог намагається знищити нашу Державу, забрати нашу волю та незалежність. Прикордонні війська стали важливою ланкою в системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних і військових інтересів незалежної України.
Особливі слова подяки хочеться висловити ветеранам-прикордонникам, які з честю і гідністю виконували свій професійний обов’язок. З року в рік старше покоління передає у спадок найсвятіші для кожного солдата і офіцера поняття – честь, вірність присязі і військове товариство, відданість святій справі. Нехай примножуються і міцніють добрі традиції.
У Святому Православ’ї, починаючи з апостольських часів, військове служіння використовувалося , як метафора тієї духовної боротьби, яку повинен проводити кожен християнин. Ось як пише про це апостол Павло: «Отже, станьте, пiдперезавши стегна вашi iстиною‚ i зодягнувшись у броню праведности, i взувши ноги в готовнiсть благовiстити мир; а понад усе вiзьмiть щит вiри, яким зможете погасити всi розпеченi стрiли лукавого; i шолом спасiння вiзьмiть, i меч духовний, що є Слово Боже» (Еф. 6:14-17).
Тому воїн, що боронить свою землю від ворога – це земний воїн Христовий, який стоїть на обороні Його Правди. І це дуже велика місія, дуже важкий хрест, що ви всі добровільно взяли та несете через все земне життя. Наше Українське Православ’я завжди було з своїм народом, з його захисниками, з глибокою повагою ставилося до воїнів, які ціною власного життя оберігали життя і безпеку ближніх, усвідомлюючи, що їх також стосуються слова Христа: «Немає більше тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15, 13). Ось і сьогодні, у часи випробувань, ми разом. Цей зв’язок є природним, адже жодна добра справа не робиться без Бога.
Сьогодні поряд із відважними захисниками стоять військові священики нашої Церкви-капелани, розділяючи і долаючи тривоги та незгоди на передовому рубежі Держави. У храмах Української Православної Церкви  Київського Патріархату, частинах та підрозділах  прикордонників постійно лунають молитви за Україну, відбуваються молебні за здоров’я, спомин загиблих героїв.
У день Вашого професійного свята прийміть земний уклін від священників та вірних Закарпатської єпархії Української Православної  Церкви Київського Патріархату за стійкість та мужність у обороні кордонів України. Ваше служіння – це високий приклад наслідування для дітей та молоді, приклад того, як мусить жити справжній український християнин.
Нехай благословення і високий приклад Святих угодників Божих , мужніх воїнів: Прп. Іллі Муромця, Вмч. Димитрія Солунського, Вмч. Феодора Тирона, Мч. Іоанна Воїна та усіх святих Землі нашої бережуть Ваше життя та здоров’я! Запевняючи Вас у моїх постійних молитвах, закликаю на Вас Боже благословення! Щиросердечно бажаю Вам міцного здоров’я, миру, злагоди та родинного затишку! Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання!


Керуючий
Закарпатською єпархією
+Варсонофій,
єпископ Ужгородський і Закарпатський


28 травня 2017 рік
м. Мукачево


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: