неділю, 14 травня 2017 р.

Єпископ Варсонофій взяв участь у святкових богослужіннях на честь священномученика Макарія,митрополита Київського.

14 травня 2017 року Українська Православна Церква Київського Патірархату вшанувала пам'ять священномученика Макарія, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, нетлінні і чудотворні мощі якого спочивають у Володимирському кафедральному соборі столиці.
З нагоди свята, 13-14 травня 2017 р. Предстоятель Київського Патріархату Святійший Патріарх Філарет очолив у Володимирському кафедральному соборі м.Києва урочисті богослужіння.
Його Святості співслужив собор архієреїв Української Православної Церкви Київського Патріархату з України та з-за кордону, численне духовенство міста Києва, Київської та інших єпархі.Участь у святкових богослужіннях також взяв керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.
За богослужінням також молилися викладачі та студенти Київської православної богословської академії, духовенство і віряни Київського Патріархату з Франції та Італії.
З благословення Святійшого Патріарха Філарета служіння літії очолив Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.
На полієлеї урочисто і піднесено звучали слова величання на честь святителя Макарія. Після полієлею Патріарх Філарет біля нетлінних мощей священномученика Макарія помазував духовенство і парафіян благословенним єлеєм.
14 травня 2017 року, у сам день свята, Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.
Після закінчення Літургії Предстоятель очолив молебень до священномученика Макарія, перед його нетлінними і чудотворними мощами. Потім, під багаторазовий спів величання святому Макарію, Патріарх, архієреї, духовенство та парафіяни благоговійно приклалися до мощей священномученика.

Прес-служба Закарпатської єпархії.














Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: