неділю, 16 квітня 2017 р.

Преосвященний єпископ Варсонофій очолив Пасхальне богослужіння.

У ніч з 15 на 16 квітня 2017 року преосвященнійший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив пасхальну утреню і святкову Божественну літургію у Свято-Троїцько-Михайлівському храмі міста Берегово.Разом з Його Преосвященством молились : настоятель храму протоієрей Михаїл Савко та ієрей Павло Михальчук.

Розпочалося богослужіння з пасхальної полуношниці, яку відслужили духовенство храму на чолі з  прот.МИхайлом Савко.   Під час цієї служби була занесена до вівтаря і покладена на престіл плащаниця Спасителя.Після чого,  під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе» навколо храму був звершений Хресний хід, який очолив єпископ Варсонофій. Хресний хід завершився перед вхідними дверима храму, де  пролунало: «Христос Воскрес!». Тут, на паперті храму, преосвященнійший владика розпочав пасхальну Утреню, яка продовжилася вже у храмі. Вкінці утреньої єпископ Варсонофій прочитав віруючим Пасхальне послання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Однією з особливостей Пасхального богослужіння є читання Євангелія багатьма мовами. Зокрема, за літургією Священне Писання було прочитано українською, латинською, грецькою,церковно-слов’янською, англійською, російською,польською та сербською  мовами.
Під час літургії було виголошене Пасхальне послання преосвященнійшого Варсонофія  єпископа Ужгородського і Закарпатського боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Закарпатської  єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. За богослужінням владика причастив всіх бажаючих Святих Христових Таїн. Після Божественної літургії Преосвященнійший владика звершив освячення артоса, а також пасхальних пасок і яєць.
 
Прес-служба Закарпатської єпархії.


































































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: