неділю, 2 квітня 2017 р.

Єпископ Варсонофій очолив Божествену літургію в Свято-Феодосіївському чоловічому монастирі міста Києва.Неділя 5-та Великого посту, прп.Марії Єгипетської.


02 квітня 2016 року за Православним календарем неділя 5-та Великого посту. Свята Православна Церква  вшановує пам'ять преподобної Марії Єгипетської. Цього дня , єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета , очолив архієрейську Божествену літургію свт.Василія Великого в Свято-Феодосіївському чоловічому ставропігійному монастирі міста Києва.Його Преосвященству співслужили : намісник монастиря архімандрит Макарій ( Папіш ) та братія святої обителі.
 На запричасному виголосив проповідь архімандрит Макарій ,який у слові до вірних  нагадав біографію преподобної  Марії Єгипетської, яка з юного віку вела розпусне життя і від цього отримувала насолоду. Але згодом душевна порожнеча стала покривати собою усі плотські задоволення. Одного разу Марія проходила повз храм, куди віряни сходилися на відзначення Воздвиження Хреста Господнього. Цікавість потягла її до храму, вона спробувала увійти, але не змогла. Якась невидима сила не пускала її. Перелякана цим, жінка почала молитися до Пресвятої Богородиці, ікона Якої була у притворі храму. Після палкої молитви преподобна змогла увійти до храму і поклонитися Животворчому Хресту.Після храму вона вирушила до пустелі, де у пості і молитві провела решту свого життя- 47 років.
 Під час Богослужіння були звершені Таїнства Сповіді та Причастя. Далі єпископ Варсонофій  прочитав молитву за Українську державу та за визволення її від загарбників, а також за воїнів-захисників України, після чого виголосив повчальн проповідь.Завершилось Богослужіння молитвою "Боже Великий , Єдиний , нам Україну храни."

Прес-служба Закарпатської єпархії .

























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: