неділю, 8 січня 2017 р.

Богослужіння єпископа Варсонофія в день Собору Пресвятої Богородиці.

8 січня 2017 року , в післясвято Різдва Христового, Свята Православна Церква вшановує Собор Пресвятої Богородиці.  В  день свята ,на запрошення протоієрея Ігора Пістуна ,  до Свято-Катериненського храму міста Хуст прибув керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій ( Руднік ) , де  очолив Божественну літургію  святителя Іоана Золотоустого. При вході в храм свого Архіпастиря зустрічали діти з запашним короваєм , квітами та привітаннями. За встановленою традицією під час Богослужіння священнослужителі молились за об"єднання Українського Православ"я , за Державу та воїнство її.
Після  Євангелія протоієрей Ігор  прочитав молільникам Різдвяне послання Преосвященійшого єпископа Варсонофія .
На завершення служби Божої, архіпастир звернувся до прихожан обителі зі словом про Пречисту Діву Марію, зазначивши, що саме через свою віру, через свою відданість Богові, Вона сподобилася стати Богородицею й народити Спасителя світу , після чого нагородив благодійників парафії церковними відзнаками  - орденом святого Архістратига Михаїла та архієрейськими Благословенними грамотами.Не оминув Архіпастир найменших прихожан- їм були вручені цінні подарунки , надані БО "Благодійний фонд " ЕЛЕОС -Закарпаття".
Також цього дня єпископ Варсонофій здійснив Чин освячення хрестів для встановлення їх на банях  новозбудованого храму , що розташований обабіч каплиці в честь свяої великомучениці Катерини.
Після закінчення священнодії духовентво та всі вірні помазалися освяченим єлеєм; у храмі звучали різдвяні колядки, які співали духовенство та всі прихожани.

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.



































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: