пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Клірики Закарпатської єпархії УПЦ КП прийняли участь в заходах приурочених до Дня захисника України.

14 жовтня 2016 року , в день Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника вітчизни , з благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія , клірики єпархії УПЦ Київського Патріархату прийняли участь в заходах приурочених Дню захисника України. Так в м.Ужгород на Пагорбі Слави, де поховані Герої Закарпаття і України, які ціною власного життя захищали мир, відбулися урочистості .Під час міжконфесійної молитви  були присутні  : протоієрей Сергій Ємець-секретар Закарпатської єпархії , протоієрей Ігор Войтович - капелан єпархії та протоієрей Віктор Аврамчук. Військовослужбовці, посадовці, дипломати, керівники структурних підрозділів, працівники адміністрацій, департаментів, управлінь,  й просто звичайні ужгородці прийшли віддати шану полеглим в АТО за Батьківщину.
В м.Мукачево в пам"ятних заходах до Дня захисника Вітчизни взяли участь протоієрей Сергій Потюк та протоієрей Віктор Худяк .Мітинг-реквієм відбувся на Центральному кладовищі міста Мукачево.На церемонії вшанування були присутні рідні та близькі загиблих в АТО на сході нашої країни. До присутніх також звернувся депутат Закарпатської обласної ради Золтан Ленд’єл,який  затаврував та піддав нищівній критиці агресивну політику путінської Росії.
Теплі та щирі слова підтримки народний обранець сказав тим, хто втратив своїх синів та батьків, братів та сестер.Після молитви присутні заспівали разом Гімн України. 

Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.








Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: