середу, 28 вересня 2016 р.

Єпископ Варсонофій , в день Воздвиження Животворчого Хреста Господнього , молився в Манявському Хресто-Воздвиженському монастирі.

26 та 27 вересня 2016 року, на запрошення митрополита Івано-Франківського та Галицького Іоасафа єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій відвідав Український Афон- Манявський Хресто-Воздвиженський монастир.
Так , 26 вересня, в передсвято Воздвиження Чесного Хреста Господнього єпископ Варсонофій очолив всенічне бдіння у Хресто-Воздвиженському храмі монастиря .Його Преосвященству співслужили ігумен Феогност ( Бодоряк ) - намісник монастиря з братією. Після великого славослів’я його Преосвященство, тричі покадивши Престіл, на якому лежав Святий Хрест, під спів «Святий Боже», підніс Хрест над головою і разом з духовенством , під звуки дзвонів виніс його на середину храму.Згідно з православною традицією владика звершив чин воздвиження Хреста Господнього, після чого помазав вірян освяченим єлеєм.

27 вересня в день престольного свята головного храму монастиря - Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього , до обителі прибув Патріарший намісник митрополит Переяслав - Хмельницький та Білоцерківський Епіфаній, який очолив святкову Літургію св.свт.Іоана Золотоустого. Його Високопреосвященсту співслужили запрошені архієреї : митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , єпископ Володимир-Волинський вікарій Волинської єпархії Матфей та єпископ ( на спокої ) Іоан. Після запричасного стиха до прихожан та гостей свята з проповіддю про подію Воздвиження Чесного Хреста Господнього звернувся єпископ Матфей.Цього дня велика кількість парафіян прийняли Святі Тіло і Кров Господні.По завершенню богослужіння відбувся велелюдний хресний хід навколо храму, після якого до присутніх з повчальним словом звернувся Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.Владика , завершивши проповідь, подарував Манявській обителі древню ікону Покрови Пресвятої Богородиці , написану на Святій Горі Афон, після чого окропив вірян святою водою.Завершилось богослужіння святковим уставним многоліттям.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.























































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: